Skip to main content

Wat wij ook graag doen als familie is ons eten halen bij de lokale boeren en ondernemers. Heerlijk dat lokale eten! Dit deden wij vaak met de fiets, maar aangezien mama momenteel minder mobiel is, doen wij dit voornamelijk met de auto. Mama stippelt de route van bedrijven waar we langs kunnen gaan uit en papa schiet het bal in het doel door de auto er vakkundig heen te manoeuvreren. 

Een stop die we bijna altijd maken is bij Nepboerin Coriza en Boer Pait van Eet van Pait. Laats genoemde is helaas weinig rondom de schuur te vinden. Deze man bikkelt keihard op het land om de schuur en daarmee tevens de winkel vol te stouwen met de lekkerste groentes. Aangevuld met andere lokale producten is dit vaak voor ons een vaste prik tijdens onze tochten. 

Je hebt in het Westland een overvloed aan lokale producten (van de boer). Zo was er een aantal jaar geleden nog een actie van het bedrijf Tommies Snackgroenten in Honselersdijk. Deze zat met een overschot aan tomaten. Wat deed papa?

Die haalde die tomaten in grote big shoppers op om deze te verspreiden onder klanten van de voedselbank in Den Haag. Zo kon Michel toch nog wat goeds doen voor de maatschappij. En dat doen wij sowieso wel door ons eten lokaal te scoren bij de boer. De boer (lokale ondernemer) krijgt zo een eerlijke prijs voor zijn waren en de klant betaalt tevens weer een eerlijke prijs, want weet u, uw piepers bij de supermarkt gaan vaak 3 tot 4 keer over de kop voordat ze bij u in de pan of de oven belanden.

Op de fiets voor ons eten

Wat we ook vaak deden maar maar nu minder vaak heen gaan is Sylvia! We zijn daar al te lang niet geweest. Bij Santé Holland verkopen ze heerlijke jams, de bekende appeltap in verschillende soorten, bronwater en nog meer. Een leuk, gezellig klein winkeltje op het terrein van Sylvia. Toen we er regelmatig heen gingen vonden de kinderen de kippen altijd reuze interessant. En altijd krijgen we wel wat lekkers te snoepen van Sylvia. Het is echt een oase van rust daar, heerlijk.

Maar we zijn (gelukkig) geen veganisten dus moet er ook vlees gehaald worden. We doen dit graag bij Jacqueline die zich Boerin in Midden Delfland noemt. Daar hebben ze heerlijk rundvlees van de eigen koeien. Wij halen graag het vleespakket en krijgen dan vaak ook een heerlijke bot voor Cissy. De koeien zijn echt in uitstekende conditie en het vlees is heerlijk mals. Echt gewoon een top bedrijf voor je vlees.

Ik kan nog zoveel bedrijven hier benoemen maar dit zijn voor ons wel DE bedrijven waar je geweest moet zijn op je strooptocht naar je eten. Wil je alle bedrijven op de kaart zien? Dan ga je naar Fietsen voor mijn Eten.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.