Skip to main content

In Orvelte in Drenthe ligt het monumentale dorp Orvelte. Een prachtig dorp wat een oud gezicht van Nederland laat zien en waar gewoon nog dagelijks werkzaamheden worden uitgevoerd. We gingen vanaf de parkeerplaats het dorp in en zagen een prachtige plek met oude woningen.

We liepen over een lang pad en kwamen uit in het centrale gedeelte van het dorp. Hier vonden wij een bijenmuseum, de eerste pannenkoekenwinkel van Nederland en nog velen andere winkels. We gingen eerst een kijkje nemen in het bijenmuseum. Interessante informatie over het houden van bijen en het maken van honing werd in ons opgenomen en we kregen trek van de plakkerige honingraten die er waren.

Door naar de eerste pannenkoekenwinkel van Nederland. Er werden verse pannenkoeken bereidt en hier haalden we een pak pannenkoekenmeel en een garde. Anders hadden we helaas het beslag niet kunnen kloppen. Door voor een ijsje, en we zagen in de verte al een bord van het boerderij ijs vanuit de streek hier dus hop, doorstappen! Aangekomen bij de boerderijwinkel hebben we ons vergaapt aan de vele producten die deze streek rijk zijn. Wat rook het hier heerlijk naar specerijen, gedroogde worst, kaas en andere heerlijke geuren. Daardoorheen kwam de geur van de houten boerderij nog eens diep onze neusgaten in. Heerlijk!

Monumentaal dorp Orvelte is een echte aanrader voor elke leeftijdscategorie. 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.