Skip to main content

Het Archeon in Alphen aan de Rijn, een typische plek aan de rand van een woonwijk. Zodra je het parkeerterrein opkomt adem je al een beetje middeleeuwen in. Eenmaal uitgestapt, wandelde we naar de ingang. We betaalde de entreekaarten en vertrokken door een deur het themapark in. 

Een weg met bomen met in de verte een groot gebouw, dat is wat we zagen. We hoorde in de verte iemand een ritme spelen op een trommel. Brian zijn oren begonnen te stuiteren en hij wilde weten waar het vandaan kwam. Het was een van de ‘bewoners’ van het Archeon die ons welkom heette in het park. We liepen verder en kwamen in 11.000 voor christus aan. De mannen waren nog aan het hakken en zagen en naast ons was er een echt middeleeuws gesprek gaande. 

Overal waar wij in het park liepen ademen wij de tijd in die wordt aangegeven met duidelijke bebordingen. We hebben even goed gekeken op de map en gingen toen het pad verder bij de hut van de boerende jager. Opeens is daar regen. We nemen een afsnijroute naar de Romeinse tijd. Even schuilen onder een authentieke Romeinse afkapping en zodra het droog werd liepen we verder door het park. Brian heeft zijn ogen uitgekeken en heeft genoten van al het animatie wat er was. Vooral de Romeinse tijd vond onze kerel heel speciaal. Normaal gesproken wordt in het Romeinse tijdperk, een show opgevoerd maar deze was vandaag niet aanwezig. 

We waren op een gegeven moment in een oude straat waar we een raar geluid hoorden. Het was de werk ruimte van een smid. We zagen nog even snel opa achter een hek aan het smikkelen van zijn eten en toen bedachten wij dat we ook voedsel moesten hebben.

De voorzieningen zijn ook perfect.

Je kan in de herberg terecht voor een lunch of diner, er staan enkele afhaal gelegenheden en voor drinken is ook gezorgd. Het Archeon is daarom ook HET park waar je geweest moet zijn voor een thematische en informatieve dag uit. Lees meer in onze review categorie.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.