Skip to main content

Tijdens onze vakantie op RCN de Noordster gingen we opzoek naar een leuke dag weg in de omgeving. We kwamen al snel terecht bij het Hunebeddencentrum in Drenthe. We reden de ongeveer 30 kilometer naar het park en zochten een parkeerplaats in de buurt van de ingang. Die vonden we snel en we konden naar binnen gaan.

Bij de ingang werden we vriendelijk begroet en konden we onze entree tickets laten scannen. Zo gaat dat nou eenmaal in tijden van Corona. We mochten doorlopen en kwamen in een grote hal waar er om de zoveel minuten een luide dreun te horen was. Alsof de aarde aan het verschuiven was. We konden niet plaatsen waar het geluid vandaan kwam en liepen verder door de grote hal. Berber was helemaal onder de indruk van een animatronic die huilend bij een hunebed zat. Eenmaal verder ontdekte we een trap en zagen we waar het geluid vandaan kwam. Een levensecht spel. We wisten niet hoe snel we het geluid achter ons konden laten en gingen via de deuren naar buiten. 

Buiten is een groot stuk land ingericht als educatief centrum betreft hunebedden. Je loopt door enkele gebouwen en langs oudheden die herbouwt zijn op deze locatie. Ook geniet je van de heerlijke natuur die er op dit stuk land groeit. We hebben toch gauw een uur rondgelopen en een anderhalf uur gekeken naar alles bezigheden hier, waarna we hebben besloten om nog even te kijken bij het allergrootste hunebed van Nederland. En wat een vertoning is dat! Een kollosaal hunebed ergens in de buurt van het museum. Prachtig.

Het hunebeddencentrum krijgt van ons een 8 als cijfer voor de mate hoe leuk dit centrum is voor een gezin met kinderen. 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.