Skip to main content

Het is weer vakantietijd. Dit keer gaan we een hele lange vakantie tegemoet. We gaan 16 dagen op vakantie naar RCN de Noordster in Dwingeloo en papa neemt zijn scooter mee. Opa is zo cool om mee te rijden met vakantiespullen omdat onze Opel Zafira Tourer uit 2016 al propvol zat.

Mama en papa hebben de auto volgeladen en toen kon de reis beginnen. Bij de school van Brian hebben we nog even met juf Kim het schooljaar afgesloten en toen waren we toch echt onderweg.

We reden en reden tot we opeens tot stilstand kwamen in een file. Een lange rij auto’s volgde tot we eindelijk weer konden doorrijden. Papa kreeg wat last van zijn benen en Berber moest plassen dus zijn we even gestopt voor een beweeg en plas pauze bij een tankstation langs de weg richting Drenthe. Eenmaal bewogen en geplast zijn we weer verder gereden. De laatste kilometers moesten gemaakt worden want opa was inmiddels al aangekomen op ons vakantieparadijs. De laatste kilometers werden gemaakt en we reden vanaf de snelweg, langs een rivier zo rechtsaf een brug over. Een lange kronkelige weg volgde met veel bomen langs beide zijdes. We kregen een beetje het gevoel in wassenaar te rijden.

Op de camping aangekomen alle spullen uit de auto geladen, de tent opgezet en toen is papa scooter gaan rijden. 

De dagen op de camping hebben we de omgeving verkend. Dwingeloo is met uitstek geschikt als je van Hunebedden houdt of van de geschiedenis van Nederland. Er ligt in dit gebied een hele hoop geschiedenis die je kan opsnuiven. En ook op culinair gebied is er een hoop te beleven in en rondom Dwingeloo. Zo zijn er velen restaurants en fantastische lokale voedselbronnen voor je eten. Wij hebben hier dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

De dagen waren 1 voor 1 leuk en wat er echt uitsprong was het Hunebeddencentrum en het dorp Orvelte. Ook de ruimte telescoop Acras in Dwingeloo was gigantisch mooi om te zien. 

Camping RCN de Noordster is prima te doen met kleine kinderen en er is een zeer gevarieerd animatie programma aanwezig met Alex en Sammy de speurhond. 

Hieronder een overzicht:

 

Animatie op de camping: 9

Sanitair op de camping: 9

Eten & Drinken in restaurant en snackbar: 7

Toegankelijkheid: 7

Omgeving: 10

 

Afspeellijst op YouTube:

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.